lauantai 31. joulukuuta 2011

Pennut 6,5 viikkoa

No johan on aika taas hypännyt eteenpäin vauhdilla - kaikki liikenevä aika menee pentujen kanssa touhutessa ja päivitykset laahaavat perässä...

Pennut syövät lihaa, kalaa, piimää, raejuustoa, kermaviiliä, kananmunaa ja pentunappulaa hyvällä ruokahalulla ja välillä käydään vielä äidin tissillä hakemassa sitäkin herkkua. Onko tuo ihme, että 6-viikkoispunnituksessa pentujen painot olivat 6,3-6,9 kiloa... :) Pennut ovat sopuisia ruokalautasen äärellä, yhtään ruokakuppitappelua ei ole ollut, vaikka ne syövätkin kahdelta lautaselta yhdessä.

Pekan ollessa poikien kanssa lomalla on pennut päässeet joka päivä kerran tai kaksi metsään
seikkailemaan. Vauhtia niissä todellakin riittää, eikä metsässä ole mitään, mikä näitä pelottaisi. Pennut ovat päässeet myös tutustumaan muihin talomme koiriin. Muut aikuiset ovat vielä hiukan jännittäviä, varsinkin Yaykaas joka on pentujen mielestä pelottava pomppukone... Kaikki aikuiset suhtautuvat pentuihin hienosti.

Pentu 1 on luonteeltaan avoin, rohkea, energinen ja leikkisä. Uudet asiat saavat sen istahtamaan hetkeksi ja ihan selkeästi se pohtii hetken ja sulattelee näkemäänsä, kunnes lähtee tutustumaan tarkemmin. Pentu on ehkä joukon "huomaamattomin", ei tee itseään erityisesti tykö, mutta ei herätä huomiota myöskään käyttäytymällä erilailla kuin muut.

Pentu 2 on luonteeltaan myös avoin, rohkea, energinen ja leikkisä. Lisäksi se on melko itsenäinen, kuten emänsäkin ja saattaa seikkailla yksinään ja jäädä pihalle kikkailemaan kun muut pennut ovat jo sisällä. Pennulla on myös sisua vaikka muille jakaa. Uusiin asioihin pentu 2 suhtautuu uteliaasti ja oli mm. ensimmäinen, joka tutustui Pontukseen läheltä. Liikkuu paljon pentu 4 kanssa pareittain. Äänekäs pentu.

Pentu 3 on varmasti pentueen vauhdikkain, joka on saanut "pershepuleita" jo kolmeviikkoisesta asti. Myös tämä pentu on avoin, energinen ja leikkisä - voisi sanoa, että varsinainen pikku-riiviö, joka roikkuu lahkeissa kiinni ja keksii kaikkia jekkuja. Uusiin asioihin se suhtautuu hiukan jännittäen, mutta hyvin nopeasti jännitys kaikkoaa, kun se uusi juttu on todettu vaarattomaksi.

Pentu 4 on myös avoin, rohkea, energinen ja leikkisä. Pentu tykkää istahtaa pepulleen, jotta
paremmin näkisi ylöspäin ihmisten kasvot. Uusiin asioihin suhtaudutaan uteliaasti ja pentu on yleensä ensimmäisten joukossa tutustumassa niihin. Tämä pentu on ehkä koko joukon dominoivin ja saattaa "pullistella" toisille pennuille seisten niiden yläpuolella. Liikkuu aika paljon pentu 2 kanssa pareittain. Äänekäs pentu, kuten pentu 2.

Pentu 5, pentueen ainoa tyttö on myös avoin, rohkea, energinen ja leikkisä. Painit veljien kanssa sujuvat hienosti ja välillä pojat saavat sisareltaan kyytiä. Utelias uusien asioiden suhteen, mutta mikäli asia jännittää, poistuu se toiseen suuntaan päästäen pientä rutinaa mennessään. Viettää aikaa sisällä eniten äidin kanssa touhuten, omaksuen ilmeisesti tyttöjen juttuja :) Osaa puhua
hyvin "koiraa" ainakin Pontuksen kanssa ja välillä komenteleekin sitä - tosin vähän kauempaa. Tyttö on myös pusukone äitinsä tapaan.


Puppies are already 6,5 weeks. They are eating ground meat, fish, raw egg, sour cream, sour
milk, cottage cheese and puppy food with good appetite. They also still have mom's milk every now and then. No wonder their weight were 6,3 to 6,9 kilos in last weighting. Puppies are quite goodnatured when eating - no fights over food, even they all eat together in same plate.

Now, when Pekka and boys are on vacation, puppies have been having adventures in the near by woods. They have much speed and they aren't afraid of nothing there. They have also met all our adult dogs. Puppies think, that they are a little bit exiting, especially Yaykaas who is too bouncy for them... :) All adults are reacting really nicely toward puppies.

Puppy 1 is happy, open, energetic and courageous puppy. New things makes him to sit awhile in his butt and he is obviously thinking first, but then he is quite curious. He is little bit low-profiled in this litter, not making big fuss about himself, but not also making anything different than other puppies, which would draw attention towards him.

Puppy 2 is also happy, open, energetic and courageous. He is also quite independent, like her mom and makes his own adventures. He can still be outside exploring things, when all other
puppies have already come in. He also has guts to keep his side. Puppy 2 is curious towards new things and among other things, he was first to meet Pontus near. Thrives usually with
puppy 4. One noisy puppy.

Puppy 3 is definitely most energetic puppy in the litter. He has been having "butt-run-go-bananas" since he was 3 weeks old. He is also open, happy and courageous - you could even say him a little rascal. New things makes him a little bit cautious, but quite soon he starts to already explore.

Puppy 4 is also happy, open, energetic and courageous. He likes to sit on his butt near people, so he could see their faces. He is quite curious and usually first ones to check new things out.
He is most dominating one in this litter, likes to stand over other puppies. Moves usually with puppy 2 and is also one of the noisiest one.

Puppy 5, only girl in the litter is also happy, open, energetic and courageous. She wrestles
easily with her brothers. Curious about new things, but if it is too exiting, she goes to other way, making a little grumbling noise. Spends time inside the house with mom - learning girly stuff, maybe. Kissing machine, like her mom. Can talk "dog" quite well.

Uudet kuvat pennuista / New photos of puppies

Pentu 1 / Puppy 1


Pentu 2 / Puppy 2


Pentu 3 / Puppy 3


Pentu 4 / Puppy 4


Pentu 5 / Puppy 5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti